Zásadné rozhodnutie Liverpoolu môže spustiť proces! Agent Dávida Hancka: Prezradím jednu informáciu

Dávid Hancko. Zdroj: IMAGO

Zásadné rozhodnutie Liverpoolu môže spustiť proces! Agent Dávida Hancka: Prezradím jednu informáciu

Ján Jasenka • ŠPORT.sk • 24. apr 2024 o 15:45
Britský Sky Sports priniesol informáciu o spustení rokovaní medzi anglickým veľkoklubom Liverpool FC a holandským Feyenoordom Rotterdam o príchode trénera Arneho Slota na štadión Anfield. Tento krok môže mať výrazný vplyv aj na Dávida Hancka.

V predošlej sezóne ovládol holandskú Eredivisie a na majstrovský trón sa vrátil po šiestich rokoch čakania. Feyenoordu sa to podarilo celkovo 16. krát v histórii klubu a v tejto sezóne, hoci bez obhajoby minuloročného ligového postavenia dokázal slávny klub zo štadióna De Kuip 14-krát vyhrať Holandský pohár.

Okrem toho Feyenoord aj v budúcej sezóne uvidíme v skupinovej fáze Ligy majstrov. Veľkú zásluhu na vzostupe rotterdamského klubu má tréner Arne Slot, ktorý vedie klub od júla 2021 a mužstvo posunul výrazným spôsobom vpred.

Arne Slot, Feyenoord Rotterdam, zdroj: SITA

Osud Arneho Slota sa môže dotknúť aj Dávida Hancka

Podľa najnovších informácií britského Sky Sports je práve 45-ročný Slot hlavným favoritom na nahradenie končiaceho Nemca Jürgena Kloppa, ktorý opúšťa Liverpool po dlhých deviatich rokoch. Krok so Slotom môže mať zároveň veľmi výrazný vplyv na ďalšiu budúcnosť slovenského reprezentanta Dávida Hancka, ktorého meno bolo už neraz spájané práve s „The Reds“.

A ako to už býva, tréneri si radi zvyknú „brať“ so sebou do nových klubov aj niektorých hráčov z predchádzajúceho pôsobiska. Týmto futbalistom by pokojne mohol byť aj 26-ročný rodák z Kamenca pod Vtáčnikom.

„Tým, že som podpísal nový kontrakt, tak si myslím, že to nebude jednoduché,“ povedal Hancko ešte v marci na galavečere slovenského Futbalistu roka 2023, kde obsadil 2. miesto.

„Samozrejme, netajím sa tým, že keby niečo prišlo a dávalo by nám to zmysel, ako dával aj prestup zo Sparty do Feyenoordu, tak prečo nie? Možno teraz je alebo bude ten správny čas v mojej kariére, ale keby som aj neodišiel, tak budem hrať Ligu majstrov s Feyenoordom, kde mám skvelý vzťah s fanúšikmi a s celým klubom, čiže je to takisto skvelé,“ prízvukuje.

„Samozrejme, vždy som sledoval Premier League, takže by to bolo splneným snom,“ opísal Hancko svoju náklonnosť k prestížnej „ostrovnej“ súťaži a kde má aj svoj vysnívaný klub: „Mojím vzorom bol vždy David Beckham, ale najviac ma to tiahlo k Liverpoolu. Najmä po príchode Martina Škrtela a tiež finále Ligy majstrov z roku 2005, takže tam sa to nejako začalo. Odvtedy som v Premier League najviac fandil Liverpoolu.“

Dávid Hancko (Feyenoord Rotterdam). FOTO IMAGO

Agent Jašurek: Hancka si už dnes nemôže dovoliť hocikto

Viac svetla do situácie okolo Dávida Hancka, ktorý má s Feyenoordom platnú zmluvu až do leta 2028, vniesol jeho agent Branislav Jašurek zo spoločnosti FairSport. „Keď príde ponuka z veľkého klubu, ktorú bude Feyenoord akceptovať, Dávid prestúpi. Ale najskôr ponuka musí prísť,“ vysvetľuje Jašurek pre denník Šport v stredajšom vydaní.

„Napísať ponuku a poslať ju mailom Feyenoordu nie je moja robota. Ja si tú svoju odvádzam. Cestujem na veľké zápasy, navštevujem veľké kluby a stretávam sa s dôležitými ľuďmi. Dávid to vie. On si robí svoju robotu na ihrisku, ja si robím tú svoju tam, kde treba, no potrebujeme aj kúsok šťastia. Aj to rozhoduje občas o tom, či sa transfer uskutoční,“ tvrdí.

Hra trvá ešte
Už len jeden krok!Ak chcete pokračovať v hre je potrebné sa registrovaťChcem sa registrovať

Máte už konto? Prihláste sa

V médiách sa objavili aj informácie, podľa ktorých má vraj Slovák na stole ponuku od Liverpoolu, francúzskeho Paríža Saint-Germain a talianskeho SSC Neapol. Jašurek to poprel a tiež doplnil, že jeden z menovaných tímov Hancka ani nemá šancu získať. Nielen z dôvodu neúčasti v Lige majstrov, čo je pre hráča dôležité, ale ani z hľadiska celkovej trhovej hodnoty futbalistu.

Známy agent prezradil, že ofenzívne ladený obranca Feyenoordu je v súčasnosti už natoľko hodnotný, že si ho viacero klubov nemôže ani dovoliť. „Nepoznám presnú výšku odstupného, aké si Rotterdamčania želajú, no v záujme všetkých je, aby bola suma čo najvyššia. A to je aj v záujme Dávida,“ rozhovoril sa Branislav Jašurek.

„Keď za vás klub zaplatí nemalé peniaze, vytvára to tlak nielen na hráča, ale aj na samotný klub, pretože sa očakáva, že drahá posila bude hrávať. Dávid dnes stojí toľko, že mnohé kluby si o ňom nemôžu dovoliť ani rozmýšľať,“ pokračuje.

„Prezradím jednu informáciu. O Hanckovi sme sa rozprávali s jedným nemenovaným španielskym klubom, ktorý dlhodobo patrí do elitnej štvorky La Ligy a zároveň má prioritu získať ľavonohého stopéra. Ľudia z vedenia tohto tímu nám povedali, že ich priorita by bola angažovanie Dávida, pokiaľ by na to nemali rozpočet 20 miliónov eur,“ uviedol Jašurek, ktorý zdôraznil, že prestup jeho klienta je v súčasnej dobe ťažko zrealizovateľný.

„Pretože dnes môže splniť požiadavky Feyenoordu pár klubov. V Anglicku ich je šesť-sedem, v Nemecku jeden-dva, v Španielsku dva, v Taliansku možno tri-štyri. Keď spočítame úplne všetky možnosti, zistíme, že Dávida si môže dovoliť možno pätnásť klubov. Nuž a koľko z nich hľadá ľavonohého stopéra?“ opýtal sa Jašurek, ktorý len doplnil, že zotrvanie Hancka vo Feyenoorde je rovnako pravdepodobné ako jeho prípadný letný prestup.